Marjan Podobnik: Moral sem nastopiti v neprebojnem jopiču!

Foto: Žurnal24 main Marjan Podobnik Foto: Žurnal24 main Marjan Podobnik
Nekdanji šef SLS Marjan Podobnik je na omrežju X razkril ozadje oblikovanje vlade z Janezom Drnovškom leta 1997. Prvi mož SDS Janez Janša mu odgovarja: "Čista laž."
Oglej si celoten članek

"Šele po tem, ko smo v SLS nedvoumno ugotovili, da se po nezmožnosti oblikovanja pomladne koalicije o možnosti koalicije z LDS za našim hrbtom dogovarjajo tudi predstavniki SDS in SKD, smo se kot najmočnejša pomladna stranka in druga najuspešnejša stranka na volitvah odločili za oblikovanje velike koalicije z zmagovalko volitev, Drnovškovo LDS," svoj zapis začenja Podobnik.

Po njegovem je torej šlo za vprašanje, katere stranke bodo sklenile vladno zavezništvo. SKD in SDS sta bili pred tem že v koaliciji z LDS. "Če dvomite o tej moji trditvi, (velikokrat povedani in napisani, nikoli demantirani), kar vprašajte naprej, kaj vas zanima," nadaljuje takratni podpredsednik Vlade in dodaja, da so si v vladi odločno prizadevali za izvajanje njihovega predvolilnega programa za popoln prelom z udbomafijskim korupcijsko kriminalnim uničevanjem Slovenije. "Zaradi tega sem sam kot predsednik SLS in podpredsednik vlade moral imeti najvišjo stopnjo policijskega varovanja, na taboru SLS 1999 v Vižmarjah v Ljubljani pa sem na zahtevo policije med drugim moral nastopiti v neprebojnem jopiču."

Foto: Žurnal24 main Marjan Podobnik

LDS je, poudarja, pričakovano bojkotirala njihova prizadevanja, obenem pa obžaluje, da tudi drugi dve pomladni stranki SDS in SKD v parlamentu in v javnosti nista v ničemer podprli prizadevanj SLS: "Njihova uspešnost bi v temelju spremenila Slovenijo v smeri tega, kar smo Slovenci upravičeno pričakovali na plebiscitu. To so dokazljiva dejstva. Verjamem pa, da jih nekateri težko berete in poslušate."

Prvak SDS Janez Janša mu ni ostal dolžan. V odgovor mu je zapisal le: "Čista laž." Podobnik se je na Janšev zapis odzval s petimi dodatnimi vprašanji o tem, kaj da je čista laž, a odgovora (še) ni prejel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 04:50 10. Julij 2024.

    si že iščejo nove obraze za zamenjavo fanta od tine

  • 21:08 9. Julij 2024.

    edini namen politikov je, da finančno za časa njihovega mandata oplemenitijo njihove bančne račune seveda tudi bančne račune od njihove …

  • 15:33 9. Julij 2024.

    Tega pa ne bi blo škoda, če bi ga kdo obstrelu ali mu odbil jajca na odru, ko je lagal!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.