"Mandati svetnikov nezakoniti"

Foto: Žurnal24 Krajnc meni, da so tudi v občinske odbore namensko imenovani ljudje, ki nimajo p
Izredna seja. Občinski svetniki zavrnili pritožbi Darinke Ploj in Borisa Ferka.
Oglej si celoten članek

“Težko je reči karkoli pametnega. Bil sem edini, ki je na tej seji sploh razpravljal, to postaja praksa,” je bil Darko Krajnc, predsednik SMS – Zeleni, vidno razočaran po včerajšnji izredni seji občinskega sveta Občine Šentilj.

Enajst za, sedem proti
Na njej so občinski svetniki namreč z 11 glasovi za in sedmimi proti pričakovano zavrnili pritožbi Darinke Ploj in Borisa Ferka, ki sta se na upravno sodišče pritožila zaradi domnevnih nepravilnosti pri glasovanju po pošti o kandidatih za občinski svet na jesenskih lokalnih volitvah.

Še možne pritožbe
“Šlo je bolj za formalnost, sklep smo dopolnili, nejasnosti so končane,” je dejal župan Edvard Čagran. Kljub temu imata pritožnika osem dni časa, da se znova pritožita. V tem primeru bi se o pritožbi odločalo vsebinsko, ne procesno. “Po zakonodaji očitno bolj šteje postopek kot materialni dokazi. Posvetovali se bomo z odvetniki,” je o morebitni pritožbi povedal Krajnc, ki je ob tem opozoril, da mandati občinskih svetnikov sploh niso zakoniti. Potrjeni so bili namreč, še preden se je odločalo o pritožbah.

“Sklep je v delu, ki se nanaša na podelitev mandatov, pravnomočen,” pa meni Renata Trajbar Kurbus, direktorica občinske uprave. Ta je svetnikom predložila tudi sklep upravnega sodišča v zvezi z županskimi volitvami, ki ga je to zavrglo, saj za odločanje o volilnih 
dejavnostih ni pristojno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.