Lovili delavce na črno

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Tržni inšpektorji. Napisali za 17 tisoč evrov glob.
Oglej si celoten članek

Tržni inšpektorat RS je septembra in oktobra izvajal poostren nadzor nad delom na črno. Opravili so 332 inšpekcijskih pregledov pri posameznikih in ugotovili 87 kršitev.

“Inšpektorji so delo opravljali popoldne, ko je dela na črno več, v nekaterih primerih tudi ob sobotah in nedeljah,”
razlagajo na omenjenem inšpektoratu. Nadzor so opravljali na terenu na objektih, kjer so inšpektorji opazili izvajanje gradbenih in avtomehaničnih del ter opravljanje trgovinske dejavnosti. “Inšpektorji so se vozili po terenu, in kjer so opazili, da se opravlja kakšno delo, so opravili inšpekcijski nadzor,” pravijo na tržnem inšpektoratu.

Kršiteljem so napisali 78 plačilnih nalogov, seštevek vseh glob pa znaša 17 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.