Po nedeljskem Lotu v Sloveniji nov(a) milijonar(ka)

Foto: Loterija Slovenije
Foto: Loterija Slovenije
Po plačilu davka bo na računu ostalo več kot milijon in pol evrov.
Oglej si celoten članek

Včeraj je bila v igri Loto izžrebana težko pričakovana Šestica, vredna 1.770.460 evrov. Dobitna kombinacija 8-19-25-42-43-44 je bila vplačana prek spleta, so sporočili iz Loterije Slovenije.

Po plačilu 15-odstotnega davka bo srečnežu ali srečnici ostalo 1.504.891 evrov, občini stalnega prebivališča dobitnika ali dobitnice pa 265.569 evrov.

Skladno s pravili igre na srečo Loto se lahko glavni dobitek prevzame tretji delovni dan po žrebu, čas za prevzem je vse do 7. novembra letos.

Samo v zadnjem krogu igre Loto je zveste udeležence razveselilo 64.631 različnih dobitkov v skupni vrednosti 1.900.946 evrov, so še dodali pri Loteriji Slovenije.

Uspešna tudi po prenovi

Loto je loterijska igra z najdaljšo tradicijo pri nas, saj jo Loterija Slovenije prireja že vse od leta 1962. V tem času je poskrbel za več kot 60 milijonarjev, v lanskem letu pa je doživel temeljito prenovo. 

Raziskava (Ipsos, junij 2024) kaže, da se je število igralcev igre Loto po prenovi povečalo in da je v zadnjem letu v njej sodelovalo kar 57 odstotkov polnoletnih prebivalcev Slovenije. Vedno bolj priljubljeno je tudi sodelovanje prek spleta, kjer na tedenski ravni v igro Loto vplačuje 15 odstotkov več udeležencev kot pred spremembo igre.

Foto: Loterija Slovenije Loto boben

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.