Lokomotivo le odstranili

Foto: Žurnal24 Iztirjeno lokomotivo so včeraj dvignili in odstranili z brega Ljubljanice.(Foto:
Prve informacije o vzroku morda naslednji teden.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Danes bodo delavci Slovenskih železnic (SŽ) začeli pregledovati lokomotivo, ki so jo včeraj dvignili z obrežja Ljubljanice. Tam je pristala po iztirjenju v nedeljo, vzroka za nesrečo pa še niso odkrili. Za preiskavo dogodka imajo na SŽ 50 dni časa, vendar prve informacije pričakujejo naslednji teden.

Pri dvigu lokomotive so rezervoar za gorivo zatesnili s peno in tako preprečili morebitno iztekanje preostalega goriva. V Ljubljanico je namreč po nesreči izteklo do tisoč litrov nafte. V prihodnjih dneh bodo SŽ nadaljevale še popravilo poškodovane infrastrukture, kemično analizo tal, strokovni pregled terena in določanje ukrepov za sanacijo brežine. Okvirno naj bi škoda zaradi nesreče znašala pol milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.