Logarjeva priznala: Vlada je naš predlog preslišala!

Foto: Vlada RS, twitter
Foto: Vlada RS, twitter
Svetovalna skupina predlagala odpoved vseh božičnih sejmov, vlada jih ni upoštevala.
Oglej si celoten članek

Vlada je v petek zvečer na dopisni seji sprejela nove ukrepe, povezane z decembrskimi prazniki in božičnimi sejmi. Določili so, da morajo biti sejmi ograjeni z ločenim vhodom in izhodom, ob vhodu v prostor, kjer se izvaja gostinska dejavnost (torej tudi na sejemskih prireditvah), pa mora biti na vidnem mestu objavljeno dovoljeno največje število prisotnih oseb.

A kot je za N1 razkrila vodja svetovalne skupine Mateja Logar, pri svoji odločitvi vseh predlogov stroke niso upoštevali, saj so vladi namreč predlagali, da bi letos božične sejme zaradi slabe epidemiološke situacije odpovedali. 

Opozorila je, da se na tovrstnih dogodkih hitro pozabi na priporočila za omejevanje prenosa okužb, težko je vzdrževati medsebojno razdaljo, tudi upoštevanje pogoja PCT pa je po mnenju strokovne skupine v takšnih primerih nezadosten ukrep. 

Predlagali bodo dodatne omejitve, je dejala - obvezno nošenje mask na območju sejmov ter natančnejše omejitve pri strežbi hrane in pijače.

Poleg vsega znanstvenike in medicinsko stroko skrbi tudi pojav nove različice omikron, ki odpira številna vprašanja. Nekaj odgovorov lahko najdete na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 11:04 30. November 2021.

    Morda nimam prav, a ko se zasliši omikron, bi pričakoval, da Evropa v tistem trenutku zapre meje in uvede obvezno …

  • 09:39 30. November 2021.

    How the Grinch Stole Christmas, part 2, introducing Mateja Logar as Grinch

  • 22:50 29. November 2021.

    Ze veliko ljudi je napisalo. da janša poslusa a nikoli ne slisi in se vedno odloci posvoje. tokrat morda celo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.