Lobiranje in klientelizem v mestu

Foto: Žurnal24 Kovačiča moti, da se namesto realnih sklicujejo korespondenčne seje odborov – kl
Mreže. Mestni svetnik Dimitrij Kovačič je opozoril, da lobistične mreže najbolj delujejo prav v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Glavnemu mestu vladajo lobistične mreže in klientelizem, dejanj župana pa nihče ne presoja ali nadzoruje, je na tiskovni konferenci poudaril mestni svetnik SDS Dimitrij Kovačič.

Delovanje mrež se po njegovem mnenju kaže v tem, da Igor Pogačar oddaja poslovne prostore njegovega Ram Investa za nov Nacionalni preiskovalni urad, pred leti pa je kot prokurist Energetike sodeloval pri prodaji SIB banke, v kateri je bila Mestna občina Ljubljana za 20 milijonov evrov.

Kovačiču se ne zdi naključje niti, da je kot odvetnik v prodaji SIB banke sodeloval tudi Miro Senica, partner notranje ministrice Katarine Kresal.

Ob tem je Kovačič poudaril, da se takšne naveze kažejo še pri nakupu sistema enotne mestne kartice urbana od podjetja Ultra, katerega partner je bil minister za visoko šolstvo Gregor Golobič.

Za taka “naključja” krivi tudi pomanjkanje državnega nadzora. Tako je znova omenil nesankcionirane sporne uniforme, odstranitev platane in neskladnosti med kaznimi za parkirne prekrške v zakonu in mestnem odloku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.