Ljubljana bo dobila novo bolnišnico

Foto: Profimedia
Ministrstvo za obrambo bo gradilo vojaško bolnišnico v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za obrambo so potrdili informacije portala 24ur.com, da je v pripravi projekt izgradnje vojaške bolnišnice. Bolnišnica dr. Petra Držaja bo dobila prizidek, v katerem bo deloval Nacionalni center za izredne razmere, ki bo zagotavljal zdravstveno oskrbo za vojaške namene. Trakt bo mogoče uporabljati tudi v okviru javnega zdravstva.

Po podatkih omenjenega portala naj bi bilo prostora za najmanj 160 bolniških postelj, projekt pa naj bi bil vreden 87 milijonov evrov. Projekt je uvrščen na dnevni red današnje seje vlade.

Ministrstvo naj bi imelo v načrtu tudi vzpostavitev Situacijskega centra kibernetske obrambe. Razlog za to je vse večje število kibernetskih grožen in izzivov. Projekt naj bi bil vreden 33 milijonov evrov. 

Na ministrstvu še vedno čakajo na novega ministra. Trenutno to nalogo opravlja predsednik vlade Robert Golob. Vlogo obrambnega ministra naj bi prevzel Borut Sajovic. Njegovo ime mora še poslati v državni zbor. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 16:20 19. September 2024.

    Ste prerpičani, da bo za ljudi? Minister za obrambo je namreč veliki politik hitrega uma, strateg in taktik - veterinar …

  • 15:20 19. September 2024.

    Kot se govori so bolnice v okolici UA polne, rehabilitacijski centri tudi, ostalo pa naj doda domišljija.... Samo vprašanje/ker berem …

  • 15:14 19. September 2024.

    Ljubljana ne bo nič 'dobila', tudi plebs ne. Iz proračuna bomo plačali gradnjo prizidka za postelje, na katerih bodo ležali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.