Liberalci pogoreli

Foto: Žurnal24 Stanko Tomše, brežiški županski kandidat iz vrst LDS, je zbral dobrih pet odstot
Občinski sveti. LDS ohranila tretjino svetnikov.
Oglej si celoten članek

Posavje. “Veliko nestrankarskih list in mogoče premalo ambiciozni programi,” je kot razlog za neuspeh Liberalne demokracije Slovenije (LDS) v Posavju označil nekdanji eldeesovec Branko Janc iz Krškega, ki letos ni kandidiral.

LDS bo imela po neuradnih rezultatih v treh posavskih občinah le pet občinskih svetnikov, medtem ko jih je imela v prejšnjem mandatu 15. V Brežicah se je število njihovih svetnikov prepolovilo, v Sevnici so zdrsnili s štirih na enega, v Krškem pa bo v občinskem svetu tudi sedel le eden, medtem ko jih je bilo v prejšnjem mandatu pet.

V vsakem od treh občinskih svetov pa bo sedel po en zaresovec. Za skoraj sto odstotkov je poraslo število Pahorjevih svetnikov; DeSUS, ki je imel v prejšnjem mandatu le štiri, pa jih ima zdaj kar devet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.