Lekarnar Jaklič brani svoj biznis

Foto: Žurnal24 "Vaš odgovor pričakujemo do 19. maja 2011," rok ministru Križaniču v dopisu post
Trg zdravil. Urad za varstvo konkurence zaradi kadrovske podhranjenosti še ni končal analize.
Oglej si celoten članek

 

Pismo. “Nad dopisom smo zaskrbljeni, saj kaže na to, da želi nekdo na vsak način zaščititi tiste, ki pri oskrbi zdravil v Sloveniji mastno služijo na račun trga, ki so si ga razdelili kot vojni plen.” Tako direktor Ljubljanskih Lekarn Marko Jaklič odgovarja Francu Križaniču in brani obstoj veledrogerije LL Grosist, ki jo je ustanovila Lekarna Ljubljana. Ministru v pismu očita še, da je dopis napisal na glavi direktorata za proračun in ga nato sam podpisal. “Kolikor poznam, je to neobičajno,” zapiše Jaklič. Dodaja, da po trgu hodijo različni “odposlanci”, ki prepričujejo dobavitelje zdravil in lekarne, da ne bi slučajno poslovali z LL Grosist. In “se bojimo, da je tudi vaš dopis prav tako posledica delovanja istih odposlancev,” med drugim Križaniču v dopisu očita Jaklič.

Na komentar ministrstva za finance še čakamo. Na uradu za varstvo konkurence, ki ga začasno vodi Damjan Matičič pa včeraj še niso mogli povedati, kdaj bo končno končana sektorska analiza trga zdravil v okviru katere so pod drobnogled vzeli tudi veledrogerije Salus, Kemofarmacijo in Farmadent. “Urad se ukvarja s hudo kadrovsko podhranjenostjo,” kot razlog navede Matičič.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.