Ledena plošča usodna za planinca

Foto: Žurnal24 Za 51-letnika je bilo osvajanje Triglava usodno. (Foto: Žurnal24)
Pod Malim Triglavom se je dopoldne ponesrečil planinec, ki mu je spodrsnilo na ledeni plošči,. Padel je prek stene in obležal mrtev.
Oglej si celoten članek

51-letnik, doma iz okolice Postojne, se je zjutraj okoli 6. ure s svojim 47-letnim znancem iz Triglavskega doma na Kredarici odpravil po zavarovani planinski poti proti vrhu Triglava.

Okoli pol enajstih sta sestopala nazaj proti Kredarici, ko je 51-letnik z derezami stopil na sneg, pod katerim je bila ledena plošča. Pri tem je sneg začel drseti po ledu, planinec pa je izgubil ravnotežje in je najprej padel na bok, nato pa pričel drseti po pobočju. Padel je prek stene Malega Triglava na snežišče na vznožju stene, kjer je zaradi hudih poškodb obležal mrtev.

Ponesrečenega planinca so v dolino prepeljali s helikopterjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.