Lani so že kurili, kaj pa letos?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
SPL je izvedel naročilo za ogrevanje v desetini stavb, generalno pa se kurilna sezona še ni začela. Ob 21. uri bi moralo biti zato tri dni zapored manj kot 12 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

"V SPL generalno še nismo pričeli s kurilno sezono, saj še niso izpolnjeni pogoji katerih se kot 
upravnik držimo, v kolikor s strani lastnikov ne dobimo pisnega naročila predstavnikov lastnikov za vklop ogrevanja," pojasnjujejo pri ljubljanskem upravljalcu in vzdrževalcu nepremičnin.

Dodajajo, da mora biti za začetek kurilne sezone izpolnjen pogoj treh zaporednih dnevov pod 12 stopinjami celzija po 21. uri zvečer. 

"Letos s strani lastnikov še nismo prejeli veliko zahtev po pričetku ogrevanja , od petka dalje smo prejeli in naročili že nekaj vklopov, a za manj kot deset odstotkov objektov," pravijo pri SPL.

Lani se je kurilna sezona začela 5. oktobra

Lani so z generalno sezono pričeli 5. oktobra, letos pa do sedaj še ni bilo dovolj hladno. 29.septembra je bila v Ljubljani ob 21. uri zabeležena temperatura 16,3 stopinje Celzija, 30 septembra 16,8 in 1. oktobra 17, 7 stopinje Celzija. 

A vremenoslovci v prihodnjih dneh napovedujejo nižje temperature, ponekod zjutraj celo pod nič stopinj Celzija, zato bi se kurilna sezona lahko kmalu začela.  

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:23 5. Oktober 2016.

    Takole : Jaz imam 5m2 večje stanovanje , oba sva pod dobro izolirano ravno teraso , skratka pogoji popolnoma enaki …

  • STF
    11:13 5. Oktober 2016.

    Kubicni ali kvadratni? To je OGROMNA razlika.

  • 09:38 4. Oktober 2016.

    Še posebej gre hitreje, če jo pokriješ z lončenim loncem za rože in dlje traja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.