Maribor: Kuhar je z ljubimko umorjeno ženo zakopal v kup trave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Narok za Anjo Repnik Beršo, obtoženo uboja moža Lulzima, je danes v Mariboru odpadel, na Ptuju pa je bila vložena obtožnica za umor zoper prešuštnika Tomaža Arkliniča in Aleksandro Škamlec.
Oglej si celoten članek

Na mariborskem okrožnem sodišču bi se morala danes o krivdi izjasniti Anja Repnik Birša, obtožena uboja 36-letnega moža Lulzima Berše, vendar je predobravnavni narok odpadel.

V avtu podlegel poškodbam

Zakonca sta se na svojem domu na Studencih pri Mariboru sprla na majsko nedeljo 2022. Lulzim naj bi bil že dlje časa nasilen do zdaj 33-letne žene, s katero je imel majhnega otroka, bila pa naj bi spet noseča, zato je imel prepoved približevanja. Spor je prerasel do te mere, da je Anja pograbila nož in ga zabodla.

Hudo ranjeni Berša je še sedel v avto, da bi se odpeljal na urgenco, a je po nekaj sto metrih vožnje umrl in se zaletel v parkirani kombi.

Ljubica napisala poslovilno pismo

Na ptujskem tožilstvu pa smo izvedeli, da so pred nekaj dnevi vložili obtožnico za letošnjo grozljivo smrt matere štirih otrok, 33-letne Sabine Arklinič. "Na sodišče je bila vložena obtožnica zoper dve fizični osebi zaradi kaznivega dejanja umora po prvi točki 116. člena Kazenskega zakonika v zvezi z drugim odstavkom 20. člena istega zakona (sostorilstvo, op. a.)."

Fizični osebi sta 33-letna Aleksandra Škamlec in štiri leta starejši Tomaž Arklinič, ki naj bi se zapletla v ljubezensko zvezo in se zato hotela znebiti njegove žene. Kuhar, po poročanju Večera nazadnje namestnik vodje hotelske kuhinje, je 23. marca policiji prijavil Sabinino izginotje, ob tem pa otrokom in sokrajanom v Markovcih menda razlagal, da je zapustila družino in pred odhodom v banki dvignila vse prihranke. Policistom je celo pokazal poslovilno pismo, za katerega pa se je izkazalo, da ga je napisala njegova ljubica Aleksandra.

Noža se ni znebila

Zločin je bil prikrit dva tedna, do 5. aprila, ko je sprehajalka v okolici naselja Strnišče naletela na žensko truplo, slabo skrito v kupu pokošene trave – Sabino Arklinič. Vodja mariborskih kriminalistov Stanko Vidovič je na novinarski konferenci pojasnil, da sta bila osumljenca sodelavca, ki sta se zapletla v intimno zvezo. Očitno nezadovoljna s svojima partnerskima razmerjema sta začela načrtovati Sabinin umor.

Arklinič je soprogo 22. marca odpeljal med njive v bližini Kidričevega, kjer je v zasedi čakala Škamleceva in jo, potem ko je izstopila iz avtomobila, usodno zabodla. Toda dokaza, morilskega noža se ni znebila – našli so ga med hišno preiskavo pri njej v Cerkvenjaku.

Kdaj jima bodo začeli soditi za umor na grozovit in zahrbten način, še ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.