Kriza v ZDA potopila že prek sto bank

Foto: Žurnal24 (Foto: null)
Število bank, ki so v tem letu bankrotirale, je v ZDA že prekoračilo številko sto.
Oglej si celoten članek

Potem ko so regulatorni organi v ZDA zaprli še sedem bank, v Georgiji, na Floridi, v Južni Karolini, Kansasu, Nevadi, Minesoti in Oregonu, se je po podatkih ameriške tiskovne agencije AP število bank, ki so letos bankrotirale, povzpelo na 103.  

Hitrost, s katero se banke v ZDA zapirajo letos, je večja v primerjavi z letom 2009, ko se je v istem obdobju zaprlo 64 bank. Lansko leto je skupaj bankrotiralo 140 ameriških bank, kar je največ po letu 1992. Pričakujejo, da bo letos število bankrotiranih bank še višje. Leta 2008 so zaprli 25 bank, leto pred tem pa samo tri.

Iz Zvezne korporacije za zavarovanje depozitov (FDIC) so sporočili, da so glavni razlog za zaprtje bank izgube zaradi slabih posojil in hipotekarnih finančnih instrumentov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.