Kriminalisti prijeli osebo s seznama najbolj iskanih oseb v EU

Foto: Profimedia Simbolična fotografija.
Foto: Profimedia Simbolična fotografija.
Zoper iskano osebo je bila razpisana sodna tiralica.
Oglej si celoten članek

Slovenski kriminalisti so v torek na območju murskosoboške policijske uprave izsledili in prijeli dalj časa iskano osebo, za katero je bila razpisana tudi sodna tiralica. Oseba je bila obsojena več kaznivih dejanj goljufij, policisti pa so jo po prejetju odpeljali v zapor na prestajanje zaporne kazni, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Omenjena oseba se je tudi dalj časa uspešno skrivala, zato jo je slovenska policija uvrstila tudi na seznam najbolj iskanih oseb v EU (EU Most Wanted).

Europol sicer vsako leto posodobi podatke o najbolj odmevnih storilcih kaznivih dejanj, leta 2023 je na spletno stran naložil novo skupino več kot 50 najbolj iskanih storilcev kaznivih dejanj. Med kaznivimi dejanji, ki so jih zagrešili prebežniki, so na seznamu med drugim umori, trgovina z ljudmi, oboroženi ropi in kibernetski kriminal, izhaja s spletne strani Generalne policijske uprave (GPU).

Slovenska policija je po navedbah GPU v kampanjo vključila tri ubežnike, glede na opis kaznivih dejanj, pa gre pri torkovem primeru izsleditve iskane osebe za leta 1990 rojeno Marino Kramberger, ki bi po navedbah na spletni strani GPU morala prestati eno leto in tri mesece zaporne kazni zaradi več kaznivih dejanj goljufije. Ob tem je omenjena osumljena več drugih kaznivih dejanj goljufije, za kar je zagrožena zaporna kazen do treh let, piše na spletni strani GPU.

Slovenija Preiskava spolne zlorabe otrok: vpletenih več slovenskih državljanov Slovenija Celjsko: 27 oseb ropalo kot v filmih

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:56 20. Junij 2024.

    Pa ja niso prijeli usranega žida Netanjahuja?

  • 21:06 20. Junij 2024.

    Novembra 2023 smo brali, da se je na Europolovem seznamu iskanih oseb v minulem mesecu znašla Slovenka Marina Kramberger in …

  • 19:34 20. Junij 2024.

    In katera oseba je to???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.