Kresalova pozdravila policiste

Foto: Žurnal24 katarina kresal, policisti, sprejem, novo leto Foto: Žurnal24 katarina kresal, policisti, sprejem, novo leto Foto: Žurnal24 katarina kresal, policisti, sprejem, novo leto Foto: Žurnal24 katarina kresal, policisti, sprejem, novo leto Foto: Žurnal24 katarina kresal, policisti, sprejem, novo leto Foto: Žurnal24 Ministrica poudarja, da je odnos do jezika temelj naše državnosti. (Foto: Benjam Foto: Žurnal24 katarina kresal, policisti, sprejem, novo leto
Notranja ministrica Katarina Kresal je v silvestrskem večeru pred odhodom na nočno izmeno obiskala ljubljanske policiste. Za varnost bo skrbelo 800 policistov.
Oglej si celoten članek

V prestolnici je pričakovati največje silvestrsko praznovanje, največ ljudi in s tem tudi največ kršitev. Na Silvestrovo minulo leto je bilo 86 intervencij, je v izjavi medijem ob obisku policistov dejala Kresalova ter izrazila upanje, da bo letos kršitev manj.

Fotografije si oglejte v GALERIJI.

Policisti ne morejo narediti vsega, pravi ministrica, zato državljane poziva, naj za svojo varnost poskrbijo tudi sami.

Žal je po njenih besedah tudi v pripravah na silvestrsko slavje največ težav z alkoholom in tudi s pirotehničnimi izdelki ter največ intervencij zaradi kršitev javnega reda in miru.

Ministrica tako poziva, naj bo zabavno tudi varno: "Pamet v roke". Za volanom brez alkohola, pravi, "petarde pa nikakor ne sodijo v center mesta".

Namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar je v izjavi za medije izpostavila naravo dela policistov, ki ne pozna praznikov niti vikendov. Policistom je zaželela, da silvestrska noč mine kar najbolj mirno in srečno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.