Kraški zidar naj bi vložil predlog za stečaj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Glavni direktor družbe Kraški zidar Radoš Lipanje je po neuradnih informacijah časnika Dnevnik, ki se sklicuje na vire blizu bank, v petek na Okrožno sodišče v Kopru vložil predlog za stečaj družbe. Več informacij naj bi bilo znanih v ponedeljek.
Oglej si celoten članek

Časnik je v petek ob sklicevanju na informacije sindikatov poročal, da se direktorju ni uspelo dogovoriti z bankami upnicami glede reprograma posojil, novih garancij in obratnega kapitala.

Zaposleni v Kraškem zidarju so sicer za ponedeljek napovedali stavko, če v družbi do tedaj ne bodo izplačali junijskih plač in ostalih še odprtih poplačil.

Med stavkovnimi zahtevami sta še izplačilo preostalih delov plač, ki jih družba zaposlenim dolguje od februarja letos, ti namreč od tedaj prejemajo le minimalne plače, ter izplačilo štirih petin regresa za leto 2011, je v torek povedal izvršni sekretar KS 90 Damjan Volf.

Kraški zidar je od junija v prisilni poravnavi. Družba navadnim upnikom ponuja polovično poplačilo terjatev v štirih letih od pravnomočnosti potrjene prisilne poravnave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.