Konec stavke na vidiku

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Predsednik policijskega sindikata Branko Prah je pri premierju Borutu Pahorju parafiral sporazum o reševanju stavkovnih zahtev.
Oglej si celoten članek

Policijski sindikat Slovenije je parafiral sporazum o reševanju stavkovnih zahtev z vlado, je potrdil Mitja Tavčer, podpredsednik celjskega območnega sindikata. Jutri bodo sporazum podpisali, če ga bo pred tem potrdil svet sindikata. Stavka bo v tem primeru prekinjena.

Po besedah generalne sekretarke Helene Kamnar so se po dolgotrajnih pogajanjih le dogovorili, na kakšen način bo vladna stran zadostila večini stavkovnih zahtev, poroča STA. Tudi Prah je dogovor po navedbah agencije označil za velik napredek in dodal, da je bilo približanje stališč obojestransko. Plače policistov se po njegovih besedah v prihodnje ne bodo urejale po kolektivni pogodbi, ampak v vladni uredbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.