Huda nesreča treh kolesarjev, enega so morali odpeljati v bolnišnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Policisti so morali v torek popoldne posredovati v Šemapsu, kjer se je zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije kolesarji.
Oglej si celoten članek

V torek ob 14.20 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v Šempasu. V nesreči so bili udeleženi trije kolesarji.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da se je 23-letni kolesar zapeljal iz dvorišča ene od stanovanjskih hiš na regionalno (prednostno) cesto v trenutku, ko sta iz smeri naselja Vitovlje pravilno z njegove leve strani pripeljala dva starejša kolesarja. Tako 71-letni kolesar kot 70-letna kolesarka sta med vožnjo uporabljala kolesarske zaščitne čelade. 

23-letni povzročitelj je s prednjim kolesom trčil v desni bočni del kolesa, s katerim se je vozil starejši kolesar. Po trku sta oba padla po vozišču in poškodovana obležala na tleh. Tretja udeleženka nezgode je s kolesom zavirala in se umikala desno, pri tem pa tudi ona padla po vozišču. Pri padcu ni utrpela telesnih poškodb. 

Po podatkih policije je 23-letni kolesar utrpel predvidoma lažje telesne poškodbe, 71-letni kolesar pa predvidoma hude telesne poškodbe. Oba poškodovanca so kasneje reševalci NMP ZD Nova Gorica na kraju oskrbeli in ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Glede na vsa ugotovljena dejstva bodo 23-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.