Kočevje: V avtu bežala pred policisti, ko so ju ujeli, so jih napadli domačini

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.
Voznik bežal pred policisti. Ko so ga ti hoteli prijeti, je nadnje prišlo večje število občanov.
Oglej si celoten članek

Policisti so v nedeljo okoli 20. ure pri kontroli prometa pričeli ustavljati osebno vozilo, ki pa se na znake policistov ni ustavilo. Voznik je odpeljal naprej. Po krajši vožnji je voznik vozilo ustavil na travniku, s sopotnikom pa sta s kraja zbežala. Policisti so mladoletnega voznika prijeli.

Pri tem je na kraj prišlo večje število občanov. Ti so z udarci, odrivanjem in grožnjami policistom želeli preprečiti prijetje mladoletnega voznika. V postopku je bila za nujno potreben čas trem osumljencem, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja, odvzeta prostost. Med postopkom je ena osumljenka v službeno vozilo policije vrgla kamen in ga poškodovala.

V postopku sta bila dva policista lažje poškodovana.

Policija bo zoper vse štiri osumljence podala kazensko ovadbo zaradi suma izvršitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari. Prav tako so mladoletnemu vozniku zasegli vozilo. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče in kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete drugih oseb, ki so bile udeležene pri izvršitvi kaznivega dejanja.

V Kočevje je v minulih dneh policija napotila večje število svojih pripadnikov. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 54

  • 23:14 12. Avgust 2024.

    Podpiram te domačine. Kaj se pa to pravi preganjati nedolžne, poštene državljane. Drugič policiji zažgite marico, kaj se bodo vozili …

  • 15:18 12. Avgust 2024.

    Vsem sodelujočim odvzeti socialno podporo za eno leto.

  • 15:15 12. Avgust 2024.

    Brazilci so se opogumili in ne jebejo žive sile, saj se jim ne zgodi nič!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.