Koalicijske stranke dosegle soglasje

Foto: Žurnal24 Naraščanje brezposelnosti, nadaljevanje enormnega zadolževanja in finančna nedis Foto: Žurnal24 Karl Erjavec, avtomobil Foto: Žurnal24 Karl Erjavec, avtomobil Foto: Žurnal24 Karl Erjavec, avtomobil Foto: Žurnal24 Karl Erjavec, avtomobil, Darja Radić Foto: Žurnal24 Karl Erjavec, avtomobil, Mitja Gaspari Foto: Žurnal24 Karl Erjavec, avtomobil, kamnar Foto: Žurnal24 Karl Erjavec, avtomobil, kamnar
Premier Borut Pahor je po razvojni klavzuri dejal, da so koalicijske stranke dosegle načelno soglasje o vladnih prioritetah do leta 2012. Razvojni fokus pa bodo sprejeli na vrhu koalicije.
Oglej si celoten članek

Gre za dvostranski dokument, v katerem so začrtani cilji. O samih političnih vprašanjih pa bodo prvaki koalicijskih strank razpravljali na torkovem kolegiju pri predsedniku vlade.

Fotografije pred prihodom na klavzuro si oglejte v GALERIJI.

Vlada bo tako sledila naslednjim prioritetam:

1. Konsolidacija javnih financ.

2. Izboljšanje plačilne discipline in iz javnih razpisov izločanje tistih, ki ne plačujejo.

3. Učinkovitejši pregon gospodarskega kriminala.

4. Izboljšanje pogojev za dobra podjetja.

5. Izboljšanje delovanja trga dela. Postopno višanje minimalne plače bodo šele premislili.

6. Strukturne reforme, kjer je govora predvsem o pokojninski in zdravstveni reformi.

Pahor: V mandatu tudi napake
"Kdo bo rekel, da kakšna od prioritet ni kaj novega. Vse smo zapisali v koalicijsko pogodbo. Kriza pa je pokazala, da so nekatere bolj, druge manj nujne," je dejal premier Pahor. 

Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad izhodno strategijo, ki je bila sprejeta lani februarja. O uspešnem izpolnjevanju pa po njegovem priča vladni semafor. Premier dodaja, da so bile v mandatu tudi napake.

Pobudo Erjavca zavrnili
"Pobudo so zavrnili. Škoda," je po razvojni klavzuri dejal prvak DeSUS-a Karl Erjavec. Gre za pobudo o ponovnem razmisleku glede pokojninske reforme.

V DeSUS-u so se namreč zavzemali za to, da bi koalicija umaknila zahtevo za ustavno presojo referendumske pobude o pokojninski reformi, s sindikati, ki se zavzemajo za referendum, pa bi poskušali doseči soglasje glede podaljševanja pokojninske dobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.