Ko bi testiranje že morali začeti, šele potekajo strokovna usklajevanja

Foto: Epa
Foto: Epa
Danes bi morali začeti poskusno testiranje v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

V Ljubljani bi po napovedih nekdanjega ministra za zdravje Tomaža Gantarja, morali danes začeti poskusno množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom, vendar pa je, ker testi še niso prispeli v Slovenijo, testiranje v Ljubljani je ministrstvo za zdravje začetek zamaknilo na torek. Ministrstvo za zdravje je v petek izbralo dobavitelja hitrih testov. 

Poleg Kongresnega trga še dodatne lokacije

Na ministrstvu so za STA pojasnili, da potekajo določena strokovna usklajevanja, med drugim tudi o dodatnih lokacijah poskusnega testiranja. 

Po napovedi bi morali poskusno množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom danes začeti v Ljubljani na Kongresnem trgu. Ta dan bi potekalo od 10. do 17. ure, od torka do četrtka pa od 8. do 17. ure. 
Nove podrobnosti naj bi z ministrstva sporočili danes. 

Osebni dokument in kartica zdravstvenega zavarovanja

Posameznik, ki se želi testirati, bo moral s sabo prinesti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. V mobilnem laboratoriju naj bi na uro lahko izvedli predvidoma 60 testov.

Od sredine decembra je testiranje  za covid-19 možno tudi na ljubljanskem letališču. Dokaz o negativnem rezultatu je  pogoj za vstop v marsikatero državo ali pogoj za izogib karanteni. Odvzem brisa je omogočen tako vsem potnikom kot tudi splošni javnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:58 21. December 2020.

    https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/posli-s-hitrimi-testi-so-rezervirani-za-prijatelje-sds-835443

  • 11:49 21. December 2020.

    https://www.24ur.com/novice/korona/po-prepovedi-zanikanja-holokavsta-facevook-se-nad-anticepilce.html - in imamo cenzuro, torej imamo diktaturo. Ovce, kdaj boste spregledale?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.