Kmalu tretji razpis v letu in pol

Foto: Shutterstock Razno 30.08.12, politik, poslovnez, telefonski klic, mobitel, foto: shutterstock
Telefonija. Vlada najprej združila naročilo za mobilni in fiksni del, zdaj ga ločuje.
Oglej si celoten članek

"Med izvajanjem postopka smo ugotovili, da je glede na cilje, ki se želijo z naročilom doseči, koncept naročila treba oblikovati drugače," na ministrstvu za finance (MF) pojasnjujejo, zakaj so si v treh mesecih, odkar so objavili skupno javno naročilo za mobilno in fiksno telefonijo, premislili in se spet ogreli za ločen razpis.


Ob objavi enotnega naročila konec avgusta so sicer poudarjali, da bodo tako privarčevali, tokrat je njihova prioriteta varnost. "Naročilo je kompleksno ter pomembno povezano s posrednimi in neposrednimi varnostmi tveganji. Ker se oddaja prvič, je še toliko primernejši postopen prenos, saj gre za skoraj dva tisoč lokacij z več kot 20 tisoč uporabniki," trdijo.

Posel za tri milijone na leto

Storitve mobilne telefonije državi zagotavlja Telekom, ki mu posel z državo vsako leto prinese več kot tri milijone evrov. Naš največji operater ima večino posla z državo tudi pri fiksnem delu.

Na Simobilu so z odločitvijo MF, da bo naročilo ločilo na dva dela, zadovoljni. Na skupnega so se namreč morali prijaviti v konzorciju s T-2, ki je ponujal storitve fiksne telefonije.

Povsem verjetno je, da bo razpis objavljen "potiho", med prazniki, pravijo poznavalci. Ker se država pripravlja, da bo delež v Telekomu prodala, je malo možnosti, da bi vlada dopustila, da državnemu Telekomu iz rok spolzi posel z več kot 20 tisoč naročniki, dodajajo. Nezanemarljivo je tudi dejstvo, da se za istega operaterja, ki ga imajo javni uslužbenci, običajno odločijo tudi njihovi družinski člani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:43 25. November 2013.

    Ti razpisi so bili do sedaj narejeni tako, da je šlo potem vse na koncu v roke Telekoma, prej Mobitela. …

  • 08:54 25. November 2013.

    Veliki skupni razpisi povečujejo monopolne odnose na trgu. Država bi se načeloma morala boriti proti temu.

  • 08:22 25. November 2013.

    od tega živi ta tumor države...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.