Kdo je zmagal na volitvah? V rumeno je obarvana SDS!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na nedeljskih volitvah v Evropski parlament je v vseh osmih volilnih enotah zmago osvojila SDS, ki bo tako imela štiri evropske poslance.
Oglej si celoten članek

Prav tako v vseh volilnih enotah je bila drugouvrščena lista Gibanja Svoboda, ki bo imela dva evropska poslanca.

Objavljamo tabele s podatki o izidih evropskih volitev in udeležbi po volilnih enotah po preštetih skoraj vseh glasovnicah.

Foto: DVK

Pogled na rezultate v volilnih okrajih je sicer malce bolj dinamičen, prav veliko bolj pester pa ne. Razen peščice 'svobodnih' ozemelj in Kočevja, kjer je Vladimir Prebilič pometel s konkurenco, je SDS velika zmagovalka volitev.  

Foto: DVK

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 15:07 10. Junij 2024.

    Pa koga mediji farbate. Na osnovi 33% volilne udeležbe. In samo 32% teh predstavljajo volilci SDS. Volilnih zavezancev pa je …

  • 12:59 10. Junij 2024.

    Slovenci za EU tradicionalno volimo tiste, ki nam gredo na živce in jih nočemo poslušati vsak dan (Rop, Tomc, Zver …

  • 11:45 10. Junij 2024.

    Levuharji so ponovno goljufali. 30000 neveljavnih glasovnic, dejte no, banda goljufiva .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.