Kazni bodo eksplodirale

Foto: grafika Žurnala24 Kazni bodo eksplodirale Foto: Žurnal24 Alkotest pokazal 1,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku (Foto: Zurnal24) Foto: Žurnal24 alkohol Foto: Žurnal24 Kot pravijo na policiji, je pomembna tudi čelada, saj si lahko kolesar ob nesreč Foto: Žurnal24 motorist, Dolenjska, nesreča Foto: Žurnal24 main Kolone na avtocesti Ptuj Foto: Žurnal24 sreča vlak Jelenče
Od 1. julija. Brez vozniške boste ostali že, če bo v krvi 1,1 promila alkohola ali če boste vozili s hitrostjo 61 km/h, kjer je omejitev 30. Rehabilitacija. Obvezna za vse, ki bodo napihali.
Oglej si celoten članek

Letos na cestah 69 mrtvih

Statistika. Letos je na slovenskih cestah umrlo že 69 ljudi, kar je za 11 več kot v istem obdobju lani. Samo junija so policisti obravnavali devet prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet motoristov.

Ogroženi motoristi in kolesarji
Med 69 ljudmi, ki so letos življenje izgubili na cesti, je bilo deset motoristov. Po številu umrlih udeležencev v cestnem prometu pa izstopajo tudi kolesarji, saj jih je do danes življenje izgubilo že devet, lani v istem obdobju pa dva.

Konec dobrega trenda
Najpogostejši vzrok za smrt na cestah je še vedno neprilagojena hitrost, sledita pa nepravilna smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. Sloveniji je sicer v desetih letih uspelo prepoloviti število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. (E. P.)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 10:04 24. Junij 2011.

    Se mi zdi, da bi bilo bolje, če bi eksplodiral parlament ali pa vlada. Slovenci imamo srečo, da nas vodijo …

  • 22:15 23. Junij 2011.

    Je kravica po cesti šla, in na žalost kazen pohrustala. "Eh kva bo kaz’n, dvakrat prdn’š"

  • 14:33 23. Junij 2011.

    Kaj pa je Direkcija za ceste ukrenila za povečanje varnosti v prometu?<br />Postavili so dodatne prometne znake.<br />Kaj je Svet …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.