Kazenska ovadba zoper Škoberneta

Foto: Žurnal24 Sodnik Milko Škoberne (Foto: Gregor Katič)
Predsednica višjega sodišča v Celju, Zinka Strašek, je na podlagi ugotovitev v zvezi z eno zadevo na pristojno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper Milka Škoberneta, ki je trenutno v suspenzu.
Oglej si celoten članek

Službeni nadzor nad delom okrožnega sodnika svetnika Milka Škoberneta, ki je trenutno v suspenzu, je zaključen.

Pri obsežnem pregledu je bilo pregledanih 112 rešenih zadev, 105 še nerešenih ter 8 kazenskih zadev, dodeljenih v delo pregledanemu okrožnemu sodniku. Skupno je bilo torej pregledanih 225 zadev, ki so bile dodeljene v delo Škobernetu.

Nadzor je obsegel vse sodnikove nerešene kazenske zadeve in kazenske zadeve, ki jih je tričlanski izvenobravnavni senat obravnaval 28. januarja 2011,  vse rešene kazenske zadeve v letih 2008, 2009 in 2010 ter vse rešene kazenske zadeve, ki jih obravnava tričlanski izvenobravnavni senat, v katerih je bil pripor odpravljen v letu 2010. Opravili so ga trije sodniki oddelka za kazensko sodstvo višjega sodišča v Celju.

Ena kazenska ovadba
Predsednica višjega sodišča v Celju, Zinka Strašek, je na podlagi ugotovitev v zvezi z eno zadevo na pristojno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo. V zvezi z nekaterimi morebitnimi kršitvami je predlagala uvedbo disciplinskega postopka ter podala predlog za ponovno izdelavo ocene sodniške službe, so sporočili z višjega sodišča v Celju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.