Kazalniki zaupanja potrošnikov februarja 2013 nižji

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov je bila v februarju 2013 za dve odstotni točki nižja kot v prejšnjem mesecu.
Oglej si celoten članek

Vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov je bila februarja 2013 za dve odstotni točki nižji kot v januarju 2013, kažejo rezultati ankete o mnenju potrošnikov na SURS-u. K temu naj bi prispevale predvsem bolj pesimistične napovedi potrošnikov glede gospodarskega stanja v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih, brezposelnosti v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih in glede možnosti za varčevanje prihodnjih 12 mesecih.

V februarju 2013 so se glede na januar 2013 znižale vrednosti polovice kazalnikov, ki izražajo pričakovanja potrošnikov. Zvišali sta se vrednosti kazalnikov gibanje cen v prihodnjih 12 mesecih in poraba denarja za večje nakupe v prihodnjih 12 mesecih. Vrednost kazalnika finančno stanje v gospodinjstvu v prihodnjih 12 mesecih pa je ostala nespremenjena.

Potrošniki pesimistični glede ravni brezposelnosti

Vrednost kazalnika raven brezposelnosti v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih se je v februarju 2013 v primerjavi z januarjem 2013 zvišala za dve odstotoni točki. To potrjujejo tudi rezultati ankete, v kateri je 22 odstotkov anketiranih odgovorilo, da bo brezposelnost v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih zelo narasla, le en odstotek anketirancev pa meni, da se bo brezposelnost zelo upadla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.