Karl Erjavec ostaja zunanji minister

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik vlade Miro Cerar ni sprejel minuli teden ponujenega odstopa ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Miro Cerar je zunanjemu ministru Karlu Erjavcu že sporočil, da njegovega odstopa ne bo sprejel."S ponujenim odstopom je minister za zunanje zadeve Erjavec izkazal, da se zaveda velikega pomena arbitražnega postopka in dejstva, da je v sferi delovanja ministrstva za zunanje zadeve – za katerega delo je minister objektivno odgovoren – prišlo do neustreznih ravnanj," so ob tem sporočili s kabineta predsednika vlade.

Kljub določenim elementom objektivne odgovornosti za ta neustrezna ravnanja, pa po mnenju Cerarja, minister Erjavec ni neposredno oziroma krivdno odgovoren. Glede na dejstvo, da se arbitražni postopek nadaljuje, pa ne vidi razloga za njegovo razrešitev.

Po enem letu ponudil odstop ... Teater, preusmerjanje pozornosti?

Erjavec je svoj odstop ponudil šele eno leto po izbruhu prisluškovalne afere. Najprej je svojo določitev pojasnil, češ da je premier Miro Cerar ugotovil, da za to ni razloga. "Teflonski" Karl Erjavec pa je med tem prestal celo interpelacijo, ki sta jo predlagala NSi in SDS.

Tako opozicija kot koalicija pa poteze ministra Erjavca nista sprejeli z navdušenjem ... Slišati je bilo pripombe, da je gre le za teater in da hoče s ponujenim odstopom le preusmerjati pozornost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 09:39 6. Julij 2016.

    Ti pa si optimist. Vsi politiki delujejo v svoje dobro in morda še svoje žlahte, a za ostale jim je …

  • 09:25 6. Julij 2016.

    Dragec, a se vi šipeci tudi ne marate med sabo ????<br />Mi je pa všeč pri tebi, da si takoj …

  • 09:19 6. Julij 2016.

    No mene je Virant tako .................... nategnil. ;-\

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.