Kampirat v gozdni vili

Foto: Žurnal24 Gostje so nad novo ponudbo – lesenima šotoroma gozdnima vilama – navdušeni, kar
Lesena šotora. Odprta tudi pozimi. V Ekološki vasi naj bi jih postavili še 18.
Oglej si celoten članek

Gostje, ki preživljajo počitnice v kampu Camping Bled, so nad novostjo – lesenima šotoroma gozdnima vilama – navdušeni, kar potrjuje tudi podatek, da sta ves čas zasedena in razprodana do oktobra.

Postavili so ju julija, po načrtih arhitekta Petra Lična pa so ju izdelali v podjetju Jelovica hiše. Narejena sta iz neobdelanega macesnovega lesa, krita z macesnovimi skodlami; iz naravnih materialov je tudi vsa oprema. V vsakem od obeh šotorov sta dve ležišči, pred enim od šotorov pa je tudi lesena kad. Pri načrtovanju so se zgledovali po začasnih bivalnih enotah za gozdarje, imenovanih kožarice.

V kamp tudi pozimi
Sava hotele Bled, ki imajo v lasti kamp, je postavitev obeh šotorov stala 35 tisoč evrov, v sklopu projekta Ekološka vas pa naj bi jih prihodnje leto postavili še 18.

“Projekt bo sofinanciran z denarjem evropskih strukturnih skladov, postavitev preostalih lesenih šotorov pa bo stala okoli 200 tisoč evrov. Gre za prve tovrstne šotore v Sloveniji, s katerimi bomo podaljšali sezono v jesenskih mesecih, računamo pa, da bodo odprti tudi decembra. Opažamo namreč, da se vse več gostov zanima za obisk kampa tudi pozimi, zato smo letos že uredili ogrevanje v enem od sanitarnih objektov, ogrevana in izolirana pa sta tudi nova šotora,” je dejal vodja kampa Nejc Kelbl.

Gostje morajo v glavni sezoni za nočitev v lesenem šotoru, ki je sicer primeren tudi za družine, odšteti 50 evrov, po sezoni pa bodo cene nižje. Novo pridobitev bodo uradno odprli v petek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.