Kaj se dogaja? Pogorela že druga planinska koča

Foto: Hribovc.si
Foto: Hribovc.si
Dom na Osankarici naj bi pogorel v celoti.
Oglej si celoten članek

Na Osankarici v bližini Slovenske Bistrice je nekaj po 20. uri zagorelo, so za STA povedali na Policijski upravi Maribor. 

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje so bili gasilci ob 20.02 obveščeni, da je prišlo do požara. Spletni portal Bistričan.si poroča, da je zagorel Dom na Osankarici. Aktiviranih je bilo več gasilskih enot, saj naj bi šlo za večji požar, ogenj pa se je razširil na okoliški gozd.

Na delu so gasilska društva Kebelj, Oplotnica, Tinje, Šmartno na Pohorju in Slovenska Bistrica.

"Planinski dom je pogorel v celoti in ne bo več uporaben, gasilci pa zdaj rešujejo muzejski del in gozd," so zapisali na portalu Hribovc.si

Več informacij bo predvidoma znanih zjutraj, so pojasnili na policiji.

Pred mesecem in pol smo poročali o podobnem požaru, takrat je do tal pogorela znana Mozirska koča. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:36 9. April 2021.

    Rogljičjarji in burekomani za gotovo niso bili .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.