Kaj pa šefov spis?

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nadzor. Do sobote mora biti končan pregled dela tožilke, ki preiskuje posle Zorana Jankovića.
Oglej si celoten članek

Do 15. septembra naj bi bil neuradno zaključen nadzor nad delom Blanke Žgajnar, tožilke za pregon organiziranega kriminala. Žgajnarjeva je skoraj eno leto vodila posebno skupino preiskovalcev, ki preverjajo domnevno nezakonite posle ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Nadzor je konec junija odredil šef tožilstva Zvonko Fišer. Takrat naj bi neuradno tudi določil, da mora biti nadzor zaključen najpozneje do sobote.

Kaj pa šefov spis?

Fišer je ob odreditvi nadzora sicer zagotavljal, da bo pregledano preteklo delo čisto vseh tožilcev Specializiranega državnega tožilstva (SDT) RS, ki ga je Žgajnarjeva sicer vodila do februarja. Za zdaj pa uradno še ni znano, koliko postopkov, ki jih vodijo tožilci SDT, je bilo do zdaj že pregledanih. Na tožilstvu tudi še niso pojasnili, koliko zadev, ki jih je dobil v reševanje trenutni šef SDT Harij Furlan, so med nadzorom pregledali. Furlan naj bi trenutno neuradno sicer reševal le en primer, obravnavani spis pa naj bi bil še nepregledan. Na tožilstvu nam tudi niso odgovorili, ali bo pregledan do zadnjega roka za zaključek nadzora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:10 12. September 2012.

    res grotekno kako Janša izkorišča političen položaj za uničevanje pol.nasprotnika, ker ne more preboleti volilnega poraza !<br />še bolj grozljivo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.