Kadu in Sodu bi odvzeli pooblastila

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije vlado poziva, da Kadu in Sodu odvzame pooblastila za razpolaganje z deležem Cinkarne Celje.
Oglej si celoten članek

Sekretarka sindikata Sonja Kos je namreč po seji Ekonomsko-socialnega sveta, na kateri so socialni partnerji obravnavali problematiko prodaje dobičkonosnih podjetij v državni lasti, izrazila sum, da nameravata Sod in Kad prodati svoje deleže v Cinkarni še pred sprejetjem strategije, saj naj bi agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) Cinkarno v strategiji opredelila kot naložbo strateškega pomena in je potem ne bi bilo možno več prodati. Član uprave AUKN Marko Golob pa je dejal, da je to, ali je Cinkarna strateška naložba ali ne, stvar ministrstva oziroma vlade, državni zbor pa naj bi o njej razpravljal predvidoma jeseni.

Milan Lukič, predsednik združenja delodajalcev, pa je poudaril, da "je treba voditi tenkočutno politiko, katera podjetja bomo prodali", da pa po drugi strani ni drugega izhoda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.