K. Erjavec: "Nej Janković kej pokliče."

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
"Mislim, da bo šel SLS v vlado," nam je pred nekaj minutami dejal Karl Erjavec, šef DeSUS-a. Poklicali smo ga, ker že nekaj časa ni bilo slišati nič o pogajanjih med Jankovićem in DeSUS-om.
Oglej si celoten članek

Pa še pobuda Virantove liste o uravnoteženi koaliciji zajema še SD in SLS, ne pa Erjavčeve stranke. Erjavec na to odgovarja: "Mi smo majhna politika za majhne ljudi. Zato nismo zanimivi." Dodaja, da nič ne ve o pogajanjih, "ker dela na terenu".

Čeprav ne pričakuje, da bo vstopil v vlado, opozarja, da skromna večina v parlamentu najbrž ne bo dovolj za učinkovite reforme, denimo če bi bili v koaliciji Pozitivna Slovenija, SD in Virantova lista s 46 sedeži. "Morda se bo Janković moral še malo potruditi," pravi Erjavec in v gorenjščini dodaja: "Nej kej pokličejo, pa se bomo pogovarjal. Mi smo za kompromise."

Sicer je še dodal, da interventnega zakona, ki naj bi bil na sporedu morda že prihodnji teden, ne podpirajo, pri pokojninski reformi pa da sta si bila z Jankovićem blizu. Erjavec sicer nikakor noče več biti minister. Na vprašanje, ali bi bil predsednik ali podpredsednik državnega zbora, pa je odgovoril:

"Ne vem. Kot vodja poslanske skupine DeSUS sem lahko zelo učinkovit za svoje volivce. Če pa bi bil še kaj drugega, bi bil morda malo manj učinkovit."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:22 15. December 2011.

    Daj se čitaj kake bedarije pišeš, (vić)!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 15:47 15. December 2011.

    Madona sploh mi ni jasno, kaj ta še dela tu okoli. Naj se že enkrat pobere nekam, kjer ga ne …

  • 15:12 15. December 2011.

    Arschloch tale Erjavc že tko al tko (Žerjav pa nč drgač)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.