"Jezus je bil vegetarijanec"

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Za veliko noč ne jejte ali pa vsaj zmanjšajte količino mesa, pozivajo v Društvu za osvoboditev živali in njihove pravice. Trdijo namreč, da je bil tudi Jezus vegetarijanec.
Oglej si celoten članek

"Po vseh znanih znanstvenih in duhovnih analizah o življenju Jezusa iz Nazareta ni dvomov, da so bili on in njegovi neposredni nasledniki, to je prvi kristjani, vegetarijanci," so v sporočilu škofom in duhovnikom zapisali v Društvu za osvoboditev živali. Podatki, da je Jezus jedel ribe in jagnje, so po njihovem mnenju napačni.

Šunka za veliko noč sicer simbolizira Kristusovo telo.

Vsem duhovnikom zato svetujejo, naj na velikonočnih mašah pozovejo vse vernike, naj se vzdržijo velikonočne šunke in naj jim nato sporočijo, kako so se verniki odzvali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.