Javna razsvetljava v prodajo

Foto: Žurnal24 Jadranka Dakić je lastništvo mestnega deleža v JR označila za neracionalno, saj
Mestni svet. Mestni delež JR brez cenitve v plan prodaje. Prodaja še pred novim letom.
Oglej si celoten članek

S skromnim soglasjem so mestni svetniki na včerajšnji seji v plan prodaje mestnega premoženja za letos uvrstili tudi 43,7-odsotni delež v Javni razsvetljavi (JR).

“Namen prodaje je zagotavljanje dodatnih prejemkov proračuna, ki bodo vključeni v rebalans,”& amp; amp; lt; /em> je na kratko pojasnil Stevo Lekič, načelnik oddelka za finance in računovodstvo na Mestni občini Ljubljana (MOL). Knjigovodska vrednost deleža MOL v JR je 7,2 milijona evrov, pričakovan izkupiček prodaje pa 12 milijonov evrov.

 
 

Premoženje se ne prodaja kar tako, ker želiš kratkoročno dobiti denar.

Dimitrij 
Kovačič, mestni svetnik SDS

 
Gregor Istenič (SD) je opozoril, da mesto prodaja delež v JR, čeprav mestni svetniki še niso bili seznanjeni z revizijo poslovanja podjetja, ki jo je naročila občina. Prav tako v gradivu o prodaji ni bilo uradne cenitve mestnega deleža. Dodal je tudi, da bi morali mestni svetniki pred odločanjem vedeti, katere posle JR še opravlja za mesto. Še vedno ima namreč koncesijo za upravljanje mestne javne razsvetljave. Istenič je predlagal, naj se točka prestavi na naslednjo sejo, a je predlog podprlo premalo svetnikov (14 jih je bilo za, 21 pa proti).

Revizija ušla
Podžupanja Jadranka Dakić je pojasnila, da je pripravljalcem gradiva “revizija ušla, ker ni bila nič posebnega”. Pričakovana vrednost od prodaje deleža je bila po njenih besedah pripravljena na podlagi cene, po kateri je Enlux lani kupil večinski delež. Čeprav je župan Zoran Janković zatrdil, da je cenitev že pripravljena, pa ga je Dakićeva popravila, da je “v pripravi”. Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) je poudaril, da se tako ne ve, koliko so vredne nepremičnine JR, koliko denarja ima podjetje na računih, kolikšna je vrednost infrastrukture, zalog in same dejavnosti. “Kdor bo kupil, bo kupil monopol!” je zatrdil Jazbinšek.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.