Jasnovidnost policije

Foto: Žurnal24 V stavbi PU Novo mesto bodo našli drugi dom tudi posavski policisti. (Foto: Jerc
Nenavadno. Razpis za prenovo policijske stavbe objavljen prej kot sklep o združevanju PU.
Oglej si celoten članek

“Javno naročilo, ki je bilo objavljeno prejšnji mesec, spada v sklop ureditev na objektu Policijske uprave (PU) Novo mesto,” so na naše poizvedovanje odgovorili z ministrstva za notranje zadeve. Kot so povedali pred dnevi, trenutno analizirajo prispele ponudbe; najcenejša z vključenim davkom na dodano vrednost je 44 tisoč evrov. “V ureditvi so predvidena najnujnejša gradbeno-obrtniška,
inštalacijska in vzdrževalna dela ter delno pohištvena oprema,” so dejali. Potrdili so, da so dela na stavbi novomeške PU povezana z združevanjem PU Novo mesto in PU Krško v sklopu projekta Libra.

Razpis pred sklepom

“Javno naročilo je bilo treba zaradi kratkih rokov in dolgotrajnih postopkov izpeljati že prej, preden je vlada sprejela sklep o združevanju PU,” so na naš namig o nenavadnem zaporedju odgovorili z ministrstva. Dodali so, da so naročilo podali z možnostjo, da “od realizacije naročila odstopimo, če bi bila odločitev vlade negativna”. Povedali so še, da bodo v 
objektu PU Krško še naprej delovale določene službe.

Milijon za telekomunikacije
Po mnenju Antona Vodopivca, prvega policijskega sindikalista v Posavju, pa večjo težavo predstavlja selitev potrebnega telekomunikacijskega omrežja. “Na generalni policijski upravi so ocenili stroške selitve komunikacij in prišli do številke milijon evrov, vendar nam tega papirja nočejo pokazati,” trdi. Prav tako policisti še ne vedo, kdo se bo 1. junija selil in kam oziroma na katero delovno mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.