Janša odhaja v Ukrajino

Foto: Flickr
Foto: Flickr
Premier Janša bo v času zaostrenih političnih razmer obiskal Ukrajino.
Oglej si celoten članek

Premier Janez Janša bo v četrtek in petek obiskal Ukrajino, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. V okviru delovnega obiska se bo srečal s premierjem Denisom Šmigalom in predsednikom Volodimirjem Zelenskim. 

Janša bo v Ukrajino potoval z letalom Slovenske vojske, falcon, ki se uporablja za uradne in delovne obiske v tujini, vendar pa je to letalo na rednem vzdrževanju.

Po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin v ponedeljek podpisal ukaz o priznanju  samooklicanih separatističnih regij Ukrajine Doneck in Lugansk, je premier Janša Putinovo odločitev označil za grobo kršitev mednarodnega prava in resen poseg v suverenost in ozemeljsko celovitost Ukrajine.

Svet Srečanja Blinkna in Lavrova v Ženevi ne bo. ZDA uvajajo stroge sankcije.

"Namen obiska je izkazati podporo Slovenije evropski in evroatlantski perspektivi Ukrajine ter potrditi zavezanost Slovenije politiki ozemeljske celovitosti in suverenosti Ukrajine v okviru njenih mednarodno priznanih meja, so sporočili iz premierjevega kabineta. Dodali so, da bo obisk hkrati priložnost za krepitev dialoga in poglobitev dvostranskih odnosov med državama," še poročajo z urada. Janša se je za obisk Ukrajine siver dogovoril pred dvema tednoma, ko je po telefonu govoril s premierjem Denisom Šmigalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 40

  • 13:09 24. Februar 2022.

    Od farjev tudi ni koristi!!

  • 10:54 24. Februar 2022.

    On odhaja v klet Cankarjevega doma, po volitvah pa še na Dob!!!

  • MK
    21:18 23. Februar 2022.

    LEVICA VAM BO VZELA PREMOŽENJE IN STANOVANJE, ČE JIH BOSTE VOLILI!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.