Janša objavil pismo, o katerem se je Golob toliko sprenevedal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Janez Janša ob imenovanju Martu Kos Evropsko Unijo označil za ubogo. Breznik končno dobil pismo.
Oglej si celoten članek

"Nekdanja Udba (Jugoslovanska KGB) in trenutka rezidentka Švice Marta Kos za širitev v Evropski komisiji? Uboga EU in veseli prijatelji Balkana Zoran Janović in gospod Putin," je po tem, ko je predsednica Evropske komisije sporočila, kateri resor bo pripadal slovenski kandidatki Marti Kos, na omrežju X zapisal predsednik opozicijske SDS Janez Janša. 

SDS uporabil vsa orodja

SDS Marti Kos kot komisarki v prihodnji Evropski komisiji nasprotuje, saj menijo, da nima referenc za to mesto. Poslanec SDS Franc Breznik tako pred predtavitvijo komisije ni sklical seje parlamentarnega odborom, ki ga vodi, saj je od vlade in Evropske komisije zahteval pismo, ki ga je von der Leyen poslala predsedniku vlade Golobu. V SDS so prepričani, da Tomaž Vesel ni odstopil prostovoljno. Von den Leyen je pismo danes posredovala v slovenski parlament, Breznik pa je nato sporočil, da bo seja pristojnega odbora jutri ob 18. uri. 

Von der Leyen poslancem posredovala pismo

Janez Janša ga je že objavil a omrežju X. Von der Leyen v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu sporoča, da kandidat Tomaž Vesel ne more prevzeti komisarskega mesta, saj za to nima pravih kompetenc. Kot je pojasnila, je skrbno preučila kompetenca Tomaža Vesela. Za funkcijo komisarja je ključno, da gre za politika visokega profila ali vsaj politika z izkušnjami veleposlanika na nacionalni ali evropski ravni. Ker Vesel ne izpolnjuje tega pogoja, je Goloba obvestila, da ga ne more imenovati v komisijo. Pozvala je, da predlaga drugega kandidata in da to stori do 10. septembra. Golob je to storil dan prej. 

Iz pisma ni mogoče zaznati, da bo predsednica komisije zahtevala žensko kandidatko, niti, da bi politično trgovala menjavo za boljši resor. 

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 65

  • 09:03 18. September 2024.

    Vlado naj vodi bivši komunist in zapornik zrel za penzijo????

  • 08:03 18. September 2024.

    So Golobovi sposobni najti Janševo kovidno 'dokumentacijo' ? So tudi oni takrat držali vrečo?

  • 00:24 18. September 2024.

    Prav tragično je kaj imamo za predsednika vlade!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.