Janša najverjetneje brez imunitete

Foto: Žurnal24 Prvak SDS je prepričan, da ima slovensko pravosodje očitna dvojna merila. (Foto:
Mandatno-volilna komisija državnemu zboru predlaga, naj predsedniku SDS Janezu Janši ne prizna poslanske imunitete.
Oglej si celoten članek

Končno odločitev bo tako sprejel državni zbor (DZ). Če bo DZ sklep potrdil, bo s tem dovolil vodenje kazenskega postopka. Janša se sicer, kot so pojasnili v SDS, na imuniteto ne namerava sklicevati.

Spomnimo. Vrhovno tožilstvo je na okrajno ljubljansko sodišče v omenjeni aferi vložilo obtožni predlog zoper pet oseb. Janeza Janšo obtožujejo sprejemanja daril. Mandatno-volilna komisija se bo tako danes najprej opredelila do podelitve poslanske imunitete predsedniku največje opozicijske stranke, nato pa bodo predlagali še sestavo nove preiskovalne komisije v zadevi Patria. Preiskavo so zahtevali poslanci SDS in SNS, ki so prepričani, da gre pri aferi za "politično ozadje in politično režirano zgodbo".

Ne tudi za Mariniča

Enako odločitev je mandatno-volilna komisija sprejela tudi v primeru poslanca SDS Branka Mariniča, ki ga sumijo kaznivega dejanja napeljevanja h kaznivemu dejanju ponarejanj listin.

Komisija za preprečevanje korupcije je na podlagi pridobljene dokumentacije Mariniču očitala, da je leta 2005 goljufal pri izpitu iz nemškega jezika, ko se je na ustnem delu izpita pojavila pred profesorico Marjeto Ekar neznana oseba in se poskušala identificirati s ponarejeno študentsko listino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.