Izstop mogoč čez pol leta

Foto: Ivan Zupič
Foto: Ivan Zupič
Dokončno. Članstvo v OZS bo od srede oktobra prostovoljno.
Oglej si celoten članek

Državni zbor je po vetu državnega sveta znova potrdil obrtni zakon, ki ukinja obvezno članstvo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

“Tisti, ki to želijo, pa se bodo lahko izpisali po koncu prehodnega obdobja, torej šest mesecev od uveljavitve zakona, predvidoma sredi oktobra,” so pojasnili v OZS. Na ministrstvu za gospodarstvo so dodali, da bo članstvo prenehalo prvi dan meseca po mesecu, v katerem bo OZS prejela njihovo pisno izjavo o izstopu.

Opozarjajo, da bo lahko sredi januarja (devet mesecev od uveljavitve zakona) OZS v statutu sama zaostrila način izstopa, s čimer bo lahko preprečila morebitne zlorabe članstva (včlanitev za pridobitev neke koristi in izstop takoj po tem).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:29 29. Marec 2013.

    aplavz

  • 13:02 29. Marec 2013.

    Pravilno !!! <br />Mafija birokratska, poberite se delat ven iz tistih Ljubljanskih pisarn.<br /><br />Prav tako bi to morali isto …

  • 11:50 29. Marec 2013.

    končno so uštimali dolgo nekaznovano državno teroriziranje malih ljudi...Nekaj moraš plačati a drugi so imeli koristi od tega.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.