Izpusti bodo kmalu razkriti

Foto: Žurnal24 Po 20. januarju naj bi predstavili tudi delovno skupino za izboljšanje zraka v Z
Lafarge Cement. Okoljsko ministrstvo zbira podatke o meritvah.
Oglej si celoten članek

“Kompletno gradivo bo izročeno Eko krogu po 20. januarju, ko bomo pridobili še zadnje podatke,” so povedali na ministrstvu za okolje in prostor (MOP). Eko krogu, ki se bojuje proti izpustom trboveljskega Lafarge Cementa, je okoljski minister Roko Žarnić na sestanku 1. decembra obljubil, da bo MOP v enem mesecu poskušalo pridobiti podatke o trajnem spremljanju emisijskih vrednostih cementarne – a ne povprečnih, temveč absolutnih, na eno ali pol ure.

“Izvajalcem meritev smo takoj posredovali zahtevo po podatkih in pridobili poročila o občasnih meritvah emisij snovi v zrak iz Lafarge Cementa za leto 2005,” pravijo na MOP. Podatke o trajnem spremljanju izpustov naj bi jim izvajalec meritev Zavod za zdravstveno varstvo Maribor posredoval do 20. januarja. “Podrobnejši podatki imisijskega monitoringa na mobilni postaji v zaselku Zelena Trava na Ravenski vasi, ki jih izvaja Elektroinštitut Milan Vidmar (EIMV), so dostopni na spletu. Dnevne in urne podatke pa nam je EIMV posredoval za obdobje od 1. oktobra do 1. decembra 2010,” še pravijo na MOP, kjer podatkov še ne želijo komentirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.