Izgubljali so čas

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Smrt. Če bi si dežurstvo predala prav, bi bilo drugače.
Oglej si celoten članek

Najpomembnejši izmed vzrokov za smrt Aleksa Salamona pred sedmimi leti v porodnišnici je bil izguba časa, je včeraj sodišču povedal Edvard Kralj, izvedenec sodne medicine.

Med vzroki smrti, ki so jih navajali izvedenci, sta tudi prevelika količina umetnih popadkov in vakuum, ki ga je porodničar Marjan Pavlin izvajal še pred (takrat že prepoznim) carskim rezom.

Ob 7. uri, ko bi si po dobri klinični praksi, kot je dejal Vasilij Cerar, ki je v porodnišnici opravil izredni strokovni nadzor, porodničarja Stanislav Mijajlović in Pavlin morala predati dežurstvo, je bil namreč otrok še živ in zdrav. Umrl je nekaj minut po 9. uri.

Čakanje na drugega dežurnega je po Cerarjevem mnenju Mijajlovića pripeljalo do napačne odločitve, saj je bil carski rez ob 7.30 že nujen. S prejšnjih obravnav je znano, da je Pavlin tistega dne zamujal v službo, po prihodu pa se tudi ni takoj odpravil v porodni blok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.