Iz leta v leto večji obisk

Foto: Žurnal24 Po navedbah Majde Gačnik so nosečnice izjemno motivirane za zdrav način življenj
Šola za starše. Sodelujejo različni strokovnjaki. Poudarek na skrbi za zdravje.
Oglej si celoten članek

V šoli za starše, ki poteka v Zdravstvenem domu Trebnje, marca pripravljajo nov brezplačni tečaj za nosečnice in njihove partnerje, je povedala Majda Gačnik, diplomirana medicinska sestra. Od preostalih tovrstnih tečajev se ločijo po timskem pristopu, saj sodelujejo strokovnjaki z različnih področij – poleg medicinskih sester še pediater, zobni asistent, psiholog in socialni delavec. Šola se sicer izvaja v sklopu projekta Zdrave občine, pri katerem sodelujejo občine Trebnje, Mokronog - Trebelno in Šentrupert, njegov namen pa je promocija zdravega načina življenja.

Višja starost staršev
Obisk tečaja se iz leto v leto veča. “Precej se je povečala tudi starost staršev. Včasih so ženske rojevale med 20. in 25. letom, danes okoli 30.,” je dejala Gačnikova. Lani se je šole za starše udeležilo več kot 200 žensk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.