Inšpekcija ukrepala: jamo morajo zaščititi

Foto: Žurnal24 Z odločbo gradbene inšpekcije niso naložena dela na temeljih Dalmatinove 10, amp
Dalmatinova 8. Investitor mora preprečiti posedanje sosednje hiše.
Oglej si celoten članek

Gradbena dela, natančneje zaščito gradbene jame za gradnjo stavbe na Dalmatinovi ulici 8, kot jo je naložila gradbena inšpektorica, bo izvajalec del Alpine Bau začel v ponedeljek, je povedal Vasja Mohar iz podjetja Mega, ki je investitor. Kako bodo dela potekala, še ni želel povedati.

Brez popravila temeljev
Inšpektorica Inšpektorata RS za okolje in prostor je z odločbo zahtevala, naj investitor zavaruje steno gradbene jame proti zemljišču stavbe Dalmatinove 10 ter s tem prepreči posedanje in izpodkopavanje zemljišča pod stavbo. V odločbi je ugotovila, da v projektni dokumentaciji načrtovani ukrepi za zaščito jame niso bili zadostni. Mohar je sicer že pred časom povedal, da je zaščito temeljev sosednje Dalmatinove 10 predvidevalo že gradbeno dovoljenje za gradnjo njihove stavbe.

Med zaščito temeljenja Dalmatinove 10 pa so se na hiši pojavile razpoke. Izvajalci so dela ustavili, inšpektorica pa je nato več mesecev pripravljala inšpekcijsko odločbo.

“O sanaciji temeljev stavbe Dalmatinova 10 v odločbi ni govora,” je zatrdil Milenko Jerman, upravnik te stavbe iz podjetja Lora. Hiša namreč nima ustreznega temeljenja, da bi zlahka prenesla gradbene posege v neposredni bližini, na kar so že med pridobivanjem gradbenega dovoljenja za gradnjo Dalmatinove 8 opozarjali lastniki sosednje stavbe. Kdo bo popravil temelje Dalmatinove 10, še ni znano. Jerman se boji, da bodo popravilo morali plačati lastniki sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.