Informacijski pooblaščenci zdaj povezani na spletu

Foto: Prtscreen http://info-commissioners.org/
Foto: Prtscreen http://info-commissioners.org/
Informacijski pooblaščenci z vsega sveta so dobili skupno spletno stran. Ustvarila jo je slovenska informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar s svojimi sodelavci.
Oglej si celoten članek

Skupnost informacijskih pooblaščencev in podobnih institucij je oktobra na 7. mednarodni konferenci informacijskih pooblaščencev v kanadski Ottawi sprejela odločitev, da ustvari in predstavi javnosti skupno spletno stran vseh pooblaščencev.

Nalogo je prevzela slovenska informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar s sodelavci. Ustvarili so spletno stran info-commissioners.org, ki so jo že predstavili javnosti. Kot so zapisali na svoji spletni strani, bo javnost lahko prek nove strani dostopala do osnovnih informacij o vseh informacijskih pooblaščencih po svetu, povezavah do njihovih spletnih strani, poleg tega pa zajema tudi vse zakone o dostopu do javnih informacij držav, ki so jih do zdaj sprejele, letna poročila pooblaščencev in mnogo drugih informacij. Informacijski pooblaščenci imajo na tej spletni strani priložnost objavljati novice o svojem delovanju, informacije o pomembnih dogodkih ter sprejetih odločitvah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.