Ikea korak(ec) bližje Slovencem

Foto: Žurnal24 Pohištvo švedske znamke ima veliko kupcev tudi pri nas, doslej pa jim je bil naj
Švedska trgovska veriga Ikea, ki je priljubljena tudi med Slovenci, bo novembra v sosednjem Celovcu odprla še sedmi center v Avstriji.
Oglej si celoten članek

Ikea je sicer pri severnih sosedih zelo uspešna, saj kljub slabšim gospodarskim razmeram in padanju kupne moči ne beleži upada proizvodnje. Lani so z 10,6-odstotno rastjo prodaje na 492,8 milijona evrov zabeležili štirikrat višjo rast od povprečja na trgu.

S tržnim deležem v višini med 12 in 13 odstotki je Ikea po lastnih podatkih trenutno tretji največji trgovec s pohištvom v Avstriji. Največja je Kika, ki obvladuje približno četrtino trga.

Na dolgi rok nameravajo Švedi, ki imajo trgovine odprte v 37 državah, odpreti še tretjo trgovino na Dunaju, vstopiti pa nameravajo tudi na trge jugovzhodne Evrope, kamor prištevajo tudi Slovenijo. Kdaj natančno Slovencem po Ikeino pohištvo ne bo treba več na tuje, še ni znano, po nekaterih podatkih naj bi se to zgodilo leta 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.