Idejne rešitve študentov za videz trga

Foto: Žurnal24 Na obzidju ob cerkvi so študentje poskušali začutiti utrip kraja in življenje tr
Ureditev. Pripravili bodo štiri ideje, ki bodo pristojnim na občini v pomoč pri odločitvah.
Oglej si celoten članek

Župan Rupert Gole, sicer tudi sam predavatelj na ljubljanski fakulteti za arhitekturo, je v Šentrupert povabil štiri skupine študentov četrtega letnika, ki bodo do poletja v sklopu predmeta Prenova arhitekture in konservatorstvo pod mentorstvom Ljuba Laha pripravili štiri idejne rešitve ureditve trga v Šentrupertu. Te bodo podlaga za nadaljnje 
odločitve o urejanju trga.

S hišo ali brez nje
"Pričakujemo, da bodo celovito obdelali območje ožjega jedra, to pomeni trg in tudi ulice, ki se iztekajo iz njega, prav tako programske vsebine na trgu. Verjetno bomo videli različice s hišo na trgu in brez nje. Pustili se bomo presenetiti," je povedal Gole, ki je prvi od štirih skupin predstavil tudi zgodovino kraja.

Lah je pojasnil, da je tovrstna delavnica idealna priložnost, da se delo študentov na fakulteti poveže z vsakodnevno prakso. "To je za lokalno skupnost tudi dobro izhodišče, kako se lotiti problema. Prek dela študentov pa lahko celo preveri svoja izhodišča in stališča," je dejal Lah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.