Hude poškodbe: ni prav izklopil električne omarice

Foto: Sutterstock
Foto: Sutterstock
Včeraj malo pred 15. uro je Operativno komunikacijski center Policijske uprave (OKC PU) Murska Sobota sprejel obvestilo o delovni nezgodi v podjetju v Murski Soboti.
Oglej si celoten članek

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 44-letni samostojni podjetnik opravljal električarska  vzdrževalna dela na hladilnem sistemu. Prve ugotovitve kažejo, da  pred pričetkom del ni pravilno izklopil visokonapetostne električne omarice.

Pri vrtanju z vrtalnim strojem je prišlo do kratkega stika na verižno vezanih varovalkah, zaradi česar so "eksplodirale" štiri varovalke, ki so  električarja hudo telesno poškodovale.

Z opeklinami in poškodbami dihalnih poti so ga z reševalnim vozilom odpeljal v soboško bolnišnico, od tam pa na UKC Maribor. Tuja krivda je izključena, so sporočili policisti.

Včeraj malo pred  15. uro je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo o delovni nezgodi,ki se je zgodila v podjetju v Murski Soboti. V nezgodi  bi naj bila hudo poškodovana ena oseba.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 44-letni samostojni podjetnih opravljal električarska  vzdrževalna dela na hladilnem sistemu. Prve ugotovitve ogleda kažejo na to, da  pred pričetkom del ni pravilno izklopil visokonapetostne  električne omarice. Pri vrtanju z vrtalnim strojem je prišlo do kratkega stika na verižno vezanih varovalkah, zaradi česar so »eksplodirale« štiri varovalke, ki so  električarja hudo telesno poškodovale (opekline in poškodbe dihalnih poti).

Z reševalnim vozilom je bil hudo poškodovani podjetnik odpeljal v soboško bolnišnico, od tam pa na UKC Maribor.

Tuja krivda je izključena. O nezgodi sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki se ogleda nista udeležila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.