Huda nesreča, povzročitelja odpeljali s helikopterjem

Foto: PGD Materija nesreča Obrov Foto: PGD Materija nesreča Obrov Foto: PGD Materija nesreča Obrov Foto: PGD Materija nesreča Obrov
Čelno trčil v nasproti vozeče vozilo. Povzročitelja nesreče so morali s helikopterjem odpeljati na zdravljenje v ljubljanski klinični center.
Oglej si celoten članek

V petek se je ob 14.21 uri pri naselju Obrov pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi huje telesno poškodovani, štiri osebe pa lažje, so sporočili s PU Koper.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 59-letni državljan Italije vozil osebni avtomobil iz smeri Podgrada proti Kozini in pred naseljem Obrov z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Tam je čelno trčil v 35-letnega državljana ZDA, ki prebiva v Italiji.

V nesreči sta bila huje telesno poškodovana povzročitelj nesreče in 56-letna sopotnica v njegovem avtomobilu. Voznik in trije sopotniki v vozilu državljana ZDA so bili lažje poškodovani. Povzročitelj nesreče je bil s helikopterjem odpeljan v KC Ljubljana, ostali poškodovani pa so bili z reševalnimi vozili odpeljani v bolnišnico Izola.

Foto: PGD Materija nesreča Obrov

V nesreči so posredovali gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj nesreče in do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenim nudili prvo pomoč. Gasilci so s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega voznika, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi ter prenosu poškodovanih v reševalna vozila, na vozilih izklopili vire energije in posuli iztekle tekočine, so po intervenciji zapisali gasilci PGD Materija.

"Na intervenciji je sodelovalo 15 gasilcev PGD Materija s tremi vozili (še trije gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, dve reševalni ekipi NMP Sežana, reševalni ekipi NMP Postojna in Ilirska Bistrica, helikopterska ekipa NMP s helikopterjem Slovenske vojske, policisti PU Koper ter uslužbenci cestnega podjetja. Poleg omenjenih so bili v nadaljevanju aktivirani tudi trije gasilci Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Plama z enim vozilom, ki so na območju kompleksa Plama v Podgradu vzpostavili pristajališče za helikopter," so o intervenciji zapisali gasilci.

xxx

Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Cesta je bila zaprta do 17.50. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:09 2. September 2024.

    Tipkanje po telefonu ?

  • 09:09 2. September 2024.

    Pri taki gneči in smotanih šoferjih je čudno,da ni vsak dan taka nesreča

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.