Hrvaški tajkun želi "soseda"

Foto: Žurnal24 Zaposleni, ki so na čakanju od decembra, naj bi bili doma predvidoma pol leta. (
Hrvaški Agrokor, ki je v lasti najbogatejšega Hrvata Ivice Todorića, naj bi dal najboljšo ponudbo za lastniški vstop v Mercator.
Oglej si celoten članek

Po virih Dnevnika naj bi bila Akgrokorjeva nezavezujoča ponudba za odkup 36-odstotnega deleža Mercatorja, ki so ga banke pridobile z zasegom, ker Infond Holding Boška Šrota ni mogel vračati posojil, znatno presegala vseh ostalih sedem ponudnikov, med katerimi so predvsem skladi zasebnega kapitala.

Ivici Todoriću naj bi pri vstopu v lastniški delež Mercatorja pomagala banka Unicredit, sicer tudi ena izmed lastnic delnic, katere slovensko podružnico vodi France Arhar, nadaljuje Dnevnik. Časnik dodaja, da bi Todorović lahko nakup financiral s kasnejšim izčrpavanjem slovenskega trgovca.

Ivica Todorić si želi lastništva v Mercatorju. Najprej tretjino, nato ... (Foto: BOBO)

 

V primeru popolnega prevzema Mercatorja bi Todorović nedvomno povečal izbiro izdelkov Agrokorja na Mercatorjevih policah na škodo slovenskih dobaviteljev. Agrokorjeva podjetja se namreč spopadajo s presežki, zato bi bil Mercator pravšnji za reševanje njihove proizvodnje.

Agrokor je sicer eno največjih hrvaških podjetij, v njeni lasti je največja veriga prodajaln na Hrvaškem Konzum, pod njega pa sodijo tudi znamke Podravka, Ledo, Jamnica, Pik, Zvijezda, Solana Pag in Belje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.